AANBOD VOOR LEERKRACHTEN

Hier vind je een overzicht van het aanbod voor leerkrachten over het thema WATER in mondiale context, gerangschikt volgens doelgroep (kleuter, lager onderwijs) en beschikbaar voor Gentse scholen.

 

Nascholing water

Doelgroep: leerkrachten kleuter en lager onderwijs

Beschrijving: Werk je in je klas rond het thema ‘water’? Heeft je school een MOS-project (milieueducatie op school)? Wil je de link leggen met hoe kinderen in het Zuiden met water omgaan?

Dan is deze nascholing zeker iets voor jou. Water is hier bij ons vanzelfsprekend, maar is dat overal wel zo? Maak kennis met  concrete tips om je leerlingen nog gevoeliger te maken voor de kostbaarheid van water. Probeer verschillende werkvormen uit die je met foto’s, pictogrammen en voorwerpen gemakkelijk zelf kan uitwerken en ontdek onze praktijkvisie.

Prijs: € 210 per dagdeel,  incl. vervoer en materiaal

Beschikbaar: te bestellen bij Djapo via info@djapo.be of  016/ 29 21 27

 

Coaching water

Doelgroep: leerkrachten kleuter en lager onderwijs

Beschrijving: Wil je kinderen betrekken en ondersteunen bij het uitbouwen van een mondiale en duurzame samenleving? Wil je stappen zetten naar een duurzame school waarin mensen zorg dragen voor onze aarde en voor elkaar? Je hebt ideeën maar nog geen plan? Je hebt een plan maar nog geen ideeën? Djapo begeleidt je van pril idee tot uiteindelijke uitvoering. We tonen je hoe je meer aandacht kan besteden aan mondiaal en duurzaam leren in je klas en op school. Je kan kiezen voor een kort of lang traject. Maar je kan je ook op maat laten coachen, als leerkracht of als team.

Prijs: € 110 per uur, € 240 per dagdeel, incl. vervoer en materiaal, infosessie en (tussentijdse), evaluatie gratis

Beschikbaar: bestellen bij Djapo via info@djapo.be of 016/ 29 21 27

 

Wereldreis

In 2016 zal op de cover van elk nummer van Wereldreis (mondiaal maandblad voor leerkrachten lager onderwijs) een ‘waterfoto’ staan. Het waterthema komt in een aantal nummers ook expliciet aan bod (wel uit verschillende oogpunten). Het januarinummer zal gaan over drinkbaar water, het februarinummer over de bron en het aprilnummer over waterpret. De gekozen thema’s zijn gelinkt aan de overeenkomstige foto’s. Die foto’s vind je ook terug op de Wereldkalender van 11.11.11.