One Planet, One Water, One Peace: Waterwandeling voor de Vrede

19 maart 2016 17u – Coyendanspark

terug naar het overzicht

(z)Onder water vallen is steeds meer een bron van conflict. Wateroorlogen zijn op til, onze steden worden bedreigd door droogte en overstromingen. Wat als we de gedachte om zouden keren en water opnieuw als een bron van vrede zouden zien? Rajendra Singh en Minni Jain van The Flow Partnership organiseren de komende 5 jaar wereldwijd waterwandelingen voor vrede onder het motto: one planet, one water, one peace.

Water Walk

Op 19 maart komen ze naar Gent. We sluiten de waterwandeldag gezamenlijk af op deze wandeling voor vrede. Om 16u kan je in de Herberg Macharius terecht voor hun inspirerende verhaal. Om 17u verzamelen we aan de ingang van Herberg Macharius voor een vredevolle optocht langs het water naar de Stadshal.

Rajendra Singh

Rajendra Singh is ook wel bekend als de waterman van India. Met zijn moderne visie op regenwaterconservatie heeft hij bijgedragen tot her herstel van verschillende rivieren in India. Dit doet hij met zijn organisatie, Tarun Bharat Sangh. In 2015 won Rajendra Singh de Stockholm Water Prize, ook wel de Nobelprijs voor water genoemd.

Minni Jain is de directeur van The Flow Partnership. Deze NGO uit het Verenigd Koninkrijk die samenwerkt met Rajendra Singh. Ze werken nauw samen met lokale gemeenschappen om de gevolgen van verwoestijning en zware overstromingen tegen te gaan.

Praktisch

16u   Voorstelling Water Walks door Minni Jain en Rajendra Singh

17u   Waterwandeling voor vrede, start aan Coyendanspark aan de Voorhoutkaai in Gent

terug naar het overzicht